10/06/2013

Muppet Show: Mera Wayne och Wanda

Det är verkligen inte bara Sam den amerikanska örnen som älskar den äppelkindade sångduon Wayne och Wanda i The Muppet Show - jag är också en ivrig försvarare av dessa den romantiska kuplettens sista bataljon som kämpar heroiskt för att ta sig åtminstone fram till första refrängen i sina sånger.

Copyright: Muppets Holding Company/Disney
Parets repertoar består uteslutande av städade och romantiska örhängen från en tid som flytt, då underhållningen präglades av värdighet och klass. Något som örnen Sam naturligtvis går igång ohämmat på.

Synd då bara att Wayne och Wanda aldrig lever upp till de högt ställda förväntningarna. Inte nog med att de är mediokra sångare - särskilt Wandas röst kan krossa glas och få mjölken att skära sig - men det är alltid något som går fel i deras noga genomtänkta framträdanden.Det är högst osäkert om duon har dragit på sig gudarnas vrede eller om det bara är de anställda på mupparnas teater som drabbats av ovilja mot paret, men efter ett par synnerligen misslyckade sånginsatser börjar till och med Sam tvivla på deras förmåga.Efter den första säsongen försvann Wayne och Wanda och deras fåfänga försök till skönsång från programmet. I verkliga världen berodde det främst på att Wandas dockspelare lämnade ensemblen, samt att manusförfattarna ville satsa mer på intriger och mindre på korta, snabba sketcher.

I serien visar det sig flera år senare att duon fått sparken av Kermit som nu fått samvetskval och återanställt dem. Knappt hinner de ta ton på nytt innan det dåliga samvetet flyr och grodan ger dem sparken på nytt. För gott den här gången.

No comments:

Post a Comment