09/06/2013

Liza Minnelli / Results

Anledningen till att Pet Shop Boys inte la mer energi på att producera Dusty Springfields comebacklåtar var att de hade fått en annan riktigt läcker fisk på kroken. Den makalösa superstjärnan Liza Minnelli ville göra en popplatta med duon och man förstår att tanken måste svindlat.

Här fanns alla förutsättningar för en riktig succé - Minnelli var i toppform och mötet mellan hennes teatraliska stämma och Pet Shop Boys hitkänsla resulterade i en riktigt bra skiva.

Copyright: Epic / Sony music

Första singeln - Losing My Mind från musikalen Follies, nu i uppdaterad elektronisk dräkt - stod som en lyckad symbol för de båda världar som skulle mötas och är en lysande pärla till låt.Liza Minnelli - Losing My Mind

Sedan gick något fel på vägen. Losing My Mind blev en hit och albumet sålde bra i Europa, men den amerikanska publiken lät sig inte imponeras. Liza tog sig inte ens in bland de hundra bäst säljande på Billboards albumlista och sökte sig raskt tillbaka till sin vanliga repertoar och sin trogna publik.

Tänk vilken popstjärna hon kunde ha varit om hon vågat hålla fast vid det inslagna spåret och fortsatt varva sina evergreens med modern musik och heta producenter tills publiken vant sig.

Åtminstone kan man lyssna på Results - här finns fantastiska coverversioner av Tanita Tikaram's Twist In My Sobriety som Pet Shop Boys egen Rent såväl som mitt absoluta favoritspår So Sorry I Said - och drömma om vad som kunde ha blivit.


No comments:

Post a Comment