16/11/2013

Sköna skivmärken: Philips

Erkänner glatt och utan omsvep att jag är en vinylnörd och att jag nog alltid varit det från väldigt tidig ålder. Bara för att belysa riktigt HUR tidigt och HUR nördigt vill jag berätta historien om vad jag ritade i mina ritblock när jag var fyra år gammal.

Dels ritade jag telefontråd. Sådan som hängde mellan telefonstolparna längs med landsvägen innan någon - troligen med starka antipatier mot allt roligt och vackert i världen - bestämde sig för att gräva ned dem istället. Sida upp och sida ned med telefontråd.

Dels ritade jag vinylskivor och kassettband. I massor. Alltid av märket Philips.

Bild från discogs.com

När jag var liten verkade de flesta viktiga skivor vara utgivna på Philips: Pippi Långstrump, Familjen Barbapapa, Bamse. Samt "Skräddarvisan" av Sven-Ingvars - historien om en skräddarlärling som drunknar efter att ha skrinnat rakt genom isen - som jag tyckte var både klämmig och hemsk på samma gång.

Också Philipskassetter lämnade ett stort intryck på mig. Det var helt enkelt så kassettband skulle se ut, det tyckte jag under ganska lång tid.


Bilder från discogs.com

I händelse att det finns någon annan där ute som också blir helt knäsvag och nostalgisk av att se gamla skivetiketter från tiden då det begav sig inleder jag härmed min kanske allra fånigaste serie någonsin: sköna skivmärken som gjort intryck på mig genom åren.


1 comment:

  1. I love it when som cd releases, usually archive releases, try to imitate the vinyl labels in their cd's.

    ReplyDelete