12/08/2013

Lady Gaga / Applause

Så var den över oss - som musikalisk manna som trillat ned från himlen när man minst anat det - Gagas nya singel efter en förvånansvärt lång period utan nytt material. Klart man blir nyfiken. Klart man måste lyssna.Den här länken hittade jag på Kulturbloggen, tack för den.

Igår skrev jag att kritiker överallt gärna är snabba att konstatera att Pet Shop Boys är slut men det borde inte vara någonting jämfört med hur gärna folk skulle vilja sticka hål på ballongen Gaga. Så där framgångsrik borde man inte få vara hur länge som helst, liksom.

Vad gäller själva låten är det ingen fara på taket den här gången heller. Det är samma effektiva recept som tidigare; rak och tydlig pop med lättgreppade handtag och en slagkraftig refräng, som ett eurovisionsbidrag på steroider.

Måhända inget nytt under solen rent musikaliskt, men så är det ju inte heller kanske främst för sina låtar Lady Gaga blivit den ikon som hon är. Om imagemakeriet fortsätter att fungera trots att nyhetens behag planat ut - det låter jag vara osagt.

Men Applause kommer att bli en jättelik hit, det vågar jag nog lova.

Copyright: gagamedia.net

No comments:

Post a Comment